Διάκριση για την ομάδα Ρομποτικής του σχολείου μας

Η ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας ROBOTEENS πήρε μέρος για 3η φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό  FLL που πραγματοποιήθηκε στο NOESIS 5 και 6 Μαρτίου 2016 και κατέκτησε το πρώτο βραβείο ομαδικότητας. 

Το θέμα του φετεινού διαγωνισμού ήταν :  "Trash Trek" ή αλλιώς "Το ταξίδι των σκουπιδιών".Τα παιδιά έπρεπε να διερευνήσουν ιδέες  και να πειραματιστούν με την ρομποτική κατασκευή τους για να εκτελέσει αποστολές σχετικές με την διαδικασία της ανακύκλωσης. Έπρεπε το ρομπότ τους να μαζέψει σκουπίδια, να κάνει κομπόστ, να μεταφέρει απόβλητα, να μεταφέρει μεθάνιο από τους ΧΥΤΑ σε ένα εργοστάσιο ή ένα αυτοκίνητο, να διαχωρίσει απόβλητα κατανέμοντάς τα σε διαφορετικούς κάδους, να επιδιορθωθεί ένα παλιό αυτοκίνητο ή να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο,να διασώσει πολύτιμα πράγματα από ενα ερείπιο  να το κατεδαφίσει στη συνέχεια να μεταφέρει τα μπάζα, να αξιοποιήσει συσκευασίες με οικολογικό τρόπο κλπ.

Τα παιδιά  στην πορεία ενεπλάκησαν με αντικείμενα που αφορούν και άλλα σχολικά μαθήματα όπως της πληροφορικής, της τεχνολογίας, της φυσικής και των μαθηματικών.

Ήταν ένας συνδυασμός μάθησης με παιχνίδι, και τους δόθηκε η δυνατότητα να δράσουν τα ίδια ως επιστήμονες ?εφευρέτες , με φαντασία και δημιουργικότητα, αναπτύσσοντας την συνεργατικότητα και την επικοινωνία μεταξύ τους. Μέσα από μια μορφή βιωματικής μάθησης ενεπλάκησαν ενεργά στη σχεδίαση και κατασκευή ενός αντικειμένου-μηχανής  που είχε πραγματικά νόημα, εφόσον έπρεπε να υλοποιηθεί ένα σενάριο. Τα παιδιά που ασχολήθηκαν διαπίστωσαν έναν άλλο τρόπο μάθησης όπου οι ιδέες και οι πληροφορίες που διδάσκονται συνδέονται με μια κατασκευή και προγραμματισμό, με την οποία δοκιμάζουν  πολλές φορές και βλέπουν τα αποτελέσματα άμεσα.  Η διαδικασία αυτή ήταν έντονα παρακινητική και επίσης διασκεδαστική.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

  Περισσότερα στιγμιότυπα εδώ.

οι ROBOTEENS είναι οι

Μενέλαος Μηνοβγιούδης (Β3)

Σπύρος Μπάλτσας (Γ3)

Αγγελική Πασχαλούδη (Β3)

Ευαγγελία Ματζαρλή (Β3)

Ελένη Κοκόγια (Β2)

Γιάννης Κατιγιαννάκης (Β2)

Ευάγγελος Λεονταρίδης (Γ3)

Ευάγγελος Κατριβάνος (Α3)

Λέανδρος Τζώτζης (Α Λυκ.)

Δημήτρης Τσιλιμπώνης (Α Λυκ.)

και η προπονήτρια Εύη Πάτκου

Πρόσθετες πληροφορίες