Εκπαιδευτική εκδρομή Γ? τάξης στη Βουλή των Ελλήνων.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Γ? τάξης του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας στη Βουλή των Ελλήνων από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2017.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έδωσε στους μαθητές/τριες τη δυνατότητα να βρεθούν σε χώρους με μεγάλη μορφωτική αξία και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες και γνώσεις. Έτσι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη, όπου θαύμασαν από κοντά τα έργα της αρχιτεκτονικής του μέτρου και της κομψότητας των αρχαίων Ελλήνων.  Η επίσκεψη, που ακολούθησε, στο  μουσείο της Ακρόπολης βοήθησε τα παιδιά να αντιληφθούν διαχρονικές αξίες του αρχαίου ελληνικού κόσμου και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επόμενος μεγάλος σταθμός της εκδρομής, ήταν η επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτιρίου από την υπεύθυνη του Προγράμματος της Βουλής. Κάθισαν στα έδρανα της αίθουσας συνεδριάσεων και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου, για τα γεγονότα που σχετίζονται με την καθιέρωση της Σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος.

Ακόμη οι μαθητές παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ο «Γενικός Γραμματεύς» από την Πειραματική σκηνή του Εθνικού θεάτρου.

Τέλος ψυχαγωγικό αλλά και επιμορφωτικό χαρακτήρα είχε τόσο η επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όσο και η βόλτα στα στενά της Πλάκας κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό με ξενάγηση από το Μουσείο Σχολικής Ζωής, η οποία άφησε στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις, λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής.

Συνοδοί: Σπυροπούλου Σ., Κερασαρίδης Ε., Κιουρτσίδου Α., Μωσαΐδου Ε., Σαββίδης Κ.

Πρόσθετες πληροφορίες