Ανακοίνωση εκδρομής του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας στην Βενετία

Το 1ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ θα λάβει μέρος στο 6ο Μαθητικό Ευρωπα­ΐκό Συνέδριο στη Βενετία με τίτλο:

"Η ιστορία συναντά τις Τέχνες ,τα Γράμματα και την Τεχνολογία. Ο άνθρωπος και η διαδρομή του από την Αναγέννηση στο σύγχρονο Πολιτισμένο Κόσμο".

Το Συνέδριο διεξάγεται στη Βενετία με τη συμμετοχή 20 μαθητών της Γ' Γυμνασίου που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα:

“Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Οραματιστής και Πρωτοπόρος στη Μηχανική και την Τεχνολογία” .

Οι προσφορές για τη μετακίνηση στην Ιταλία με πλοίο ήταν  τέσσερις.  Επιλέχθηκε η προσφορά της IQHOLIDAYS ως η οικονομικότερη και  βέβαια  τηρούσε τις προδιαγραφές.

Παραθέτουμε εδώ στο επισυναπτόπμενο αρχείο τις προσφορές και με πρώτη την επιλεγμένη προσφορά  απο την IQHOLIDAYS.

Έναρξη Σχολικού Έτους 2019-20 -Αγιασμός

Η Έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη ζωή.

  

 

Η νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας ξεκίνησε με τον καθιερωμένο Αγιασμό το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίιου 2019-20. Ξεκίνησε με όλους τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους, έτοιμο να μπει στην κανονικότητα.

Παρευρέθηκαν,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης κ. Α. Κόπτσης, εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο αντιδήμαρχος του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ι. Καρτάλης και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Όλοι ευχήθηκαν στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους κηδεμόνες, σε αυτή τη  συναρπαστική πορεία για γνώση και μόρφωση, να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή, πίστη αλλά και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους.

 

Στη συνέχεια διανεμήθηκαν τα σχολικά βιβλία και από την επόμενη μέρα οι μαθητές μπαίνουν σε κανονικό πρόγραμμα μαθημάτων.

 

Μήνυμα Υπουργού Παιδείας

Άσκηση σεισμού στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, άσκηση ετοιμότητας για την διαχείριση  σεισμικού κινδύνου, όταν οι μαθητές βρίσκονται στο σχολείο. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε μετά από ενημερωτική οδηγία του Υπουργείου Παιδείας και ο σχεδιασμός έγινε από την καθηγήτρια κ. Ε. Καράμπελα. Οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά και η άσκηση έγινε με επιτυχία.

Οδηγίες σχετικές μπορείτε να δείτε εδώ

Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήσαμε την 6η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού. Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου» υλοποιήθηκαν εντός του σχολικού ωραρίου οι παρακάτω αθλητικές δράσεις :Καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση.Στις δράσεις συμμετείχε το σύνολο των μαθητών-τριών.

Περισσότερα στιγμιότυπα

Υπεύθυνος της δράσης, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Ταμπουρατζής.

Επίσκεψη στην έκθεση : "Τα ορυκτά και ο άνθρωπος. Χωρίς αυτά δεν ζούμε"

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, δύο τμήματα της B΄τάξης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην έκθεση  "Τα ορυκτά και ο άνθρωπος. Χωρίς αυτά δεν ζούμε" που βρίσκεται στην προβλήτα Α΄του Λιμανιού. Η έκθεση οργανώνεται από το Το  Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) και είναι πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή . Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν με άλλο τρόπο τις χρήσεις των Ορυκτών στην καθημερινότητα και γενικότερα στη ζωή του ανθρώπου και πως τα Ορυκτά στην Τέχνη  αποτελούν πηγή έμπνευσης για καλλιτεχνικά δημουργήματα απο τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.  Επίσης είχαν την ευκαιρία να δουν δίπλα στα φυσικά ακατέργαστα ορυκτά, τα παραγόμενα από αυτά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ενώ παράλληλα πήραν πληροφορίες για τον γεωγραφικό εντοπισμό τους καθώς και για άλλες πολλές χρήσεις, μέσα από οθόνες που συνοδεύουν κάθε προθήκη. Παρακολούθησαν, επίσης, μια ταινία που δείνει την εξέλιξη της αξιοποίησης των ορυκτών πρώτων υλών απο την αρχιαότητα μέχρι σήμερα, ενώ έπαιξαν με το διαδραστικό σταθμό που αφορά "Τα ορυκτά στο Ανθρώπινο Σώμα" καθώς τα ορυκτά συνεισφέρουν εν πολλοίς στην υγεία του ανθρώπου.

Φύγαμε έχοντας μάθει πως τα ορυκτά αποτελούν μέρος της ζωής του ανθρώπου από την αρχαιότητα.  Βρίσκονται παντού γύρω μας, από το φαγητό που τρώμε, στο σπίτι που κατοικούμε, στην επικοινωνία μεταξύ μας, έχοντας έρθει σε επαφή με την Πέτρινη Φύση που αποτελεί μια  πηγή πλούτου  κρυμμένη στα σπλάχνα της Γης. 

Ασχολήθηκαν οι εκπαιδευτικοί:  Πανακλερίδου Δ., Ανδρεάδου Π., Δεμίρη Ε., Πάτκου Ε. 

Πρόσθετες πληροφορίες