12-9-2016

Έναρξη Σχολικού Έτους 2016-17. Αγιασμός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, ο καθιερωμένος Αγιασμός στο σχολείο μας για την έναρξη της σχολική χρονιάς 2016-17. Από τις 8 το πρωί άρχισε να γεμίζει η αυλή του σχολείου με τους παλιούς και νέους μαθητές του. Στην τελετή παρευρέθηκε και χαιρέτησε η αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, κ. Γιαννούδη. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων χαιρέτησε η Διευθύντρια κ. Βρέζα και εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων χαιρέτησε η κ. Νεφέλη Ανθοπούλου. 

Στη συνέχεια διαβάστηκε το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκ/σης, κ. Ανανιάδη και μοιράστηκαν τα βιβλία σε όλους τους μαθητές.

Όλα  είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα από αύριο. Οι καθηγητές, τα βιβλία, οι αίθουσες.

Ευχόμαστε καλή πρόοδο και υγεία σε όλα τα παιδιά. Ας μη ξεχνάμε ότι σκοπός της παιδείας είναι η καλιέργεια της αξίας. Της αξίας που δεν αφορά την προβολή του λαμπρότερου μαθητή, αλλά την πνευματική ανάπτυξη του κάθε μαθητή και κάθε μαθήτριας. Αν βοηθήσουμε όλα τα παιδιά να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, θα έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να επιζήσουμε ως δημοκρατία σε μια εποχή τόσο απαιτητική από την τεχνολογική και την κοινωνική σκοπιά.

Στιγμιότυπα από την  σημερινή μέρα

 

Πρόσθετες πληροφορίες