Δράσεις στο πλαίσιο της «Βραδιάς του Ερευνητή 2022»

Πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Σχολείων

Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης 

 

Το  Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ   προσκαλεί  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στις δράσεις της  «Βραδιάς του Ερευνητή 2022»

Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης.

Την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022 ερευνητές, επιστήμονες και καλλιτέχνες θα μυήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ1) από τις 17:00 έως τις 22:00, με δωρεάν είσοδο για όλους, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν liveδιαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν τεχνολογικές εκθέσεις και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

Ακόμη, υπαρχει η δυνατότητα οι μαθητές/τριες να συνομιλήσουν διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο, με ερευνητές και ερευνήτριες που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών περιοχών και είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά των μαθητών/τριών και να λύσουν τις απορίες τους..  Η δράσης ChatLabθα πραγματοποιηθεί την περίοδο 26 - 30/9 και 3-7/10/2022 .

Αν υπάρχει ενδιαφέρον, δηλώστε το στην διεύθυνση.

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες