Τα Συστατικά για τη Ζωή στη Γη και στο Διάστημα

Αυτό ήταν το θέμα της εργασίας της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας που εκπονήθηκε κατά την σχολική χρονιά 2018-19. 

Η εργασία παρουσιάστηκε στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δρατηριοτήτων στις 17/5/19 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. 

Συνοπτικά: Επιλέχθηκε το θέμα αυτό γιατί πολυ συζήτηση γίνεται τελευταία από τους οργανισμούς διαστήματος (NASA, ESA, NASDA) για επιστροφή στο διάστημα, μετά από την τελευταία αποσστολή του προγράμματος Apollo, με το οποίο οι άνθρωποι για πρώτη φορά περπάτησαν στην Σελήνη. Το θέμα αυτό συνδυάζει όλες τις θετικές επιστήμες και απρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι μαθητές μελέτησαν σε ομάδες, ξεχωριστά τις θεματικές ενότητες α)Ένας σωστός πλανήτης για τη ζωή. Γιατί η Γη μπορεί να υποστηρίξει τη ζωή;β) Καύσιμα για τη ζωή: Οξυγόνο, Νερό  και τροφή, γ) Ακτινοβολία : Οι επιδράσεις της και ο τρόπος να προστατευθούμε , δ)Βαρύτητα και έλλειψη βαρύτητας, ε) Καταφύγιο στο διάστημα: Τι καταλύματα θα μπορούσαν να κατασκευαστούν για μικρή διαμονή; στ) Εγκλεισμός: Πυρετός καμπίνας στο διάστημα.

Η οργάνωση του υλικού έγινε με μια παρουσίαση με τη μορφή βίντεο, που δημιούργησαν τα παιδιά και παρουσιάζεται παρακάτω

Υπεύθυνες καθηγήτριες Ε. Πάτκου, Δ. Πανακλερίδου

Πρόσθετες πληροφορίες