Γκράφιτι-Αισθητική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά 2010-11,   επιλέξαμε το θέμα: "Γκράφιτι-Αισθητική παρέμβαση στο χώρο του σχολείου", με την ελπίδα να προτρέψουμε τους μαθητές μας να εμπνευστούν μπροστά σ' ένα λευκό τοίχο όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι συμβούλευε συχνά τους μαθητές του.

Επιφυλλακτικές στην αρχή πιστεύοντας όπως έλεγαν οτι  graffiti isn't a crime" δημιούργησαν την ομάδα, συζήτησαν για το γκάφιτι και την ιστορία τους, σχεδίασαν τα tags τους (ταγκιές), μάθαμε και εμείς μαζί τους.

Εφοδιασμένα με ακρυλικα σπρέϋ, βαλβίδες, μάσκες χειρουργού και ακουστικά στ'αυτιά κάθε Παρασκευή στις 2. 15, όταν το σχολείο άδειαζε από μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες η ομάδα τους συνεπής στο ραντεβού μας "έβαφε" με ένα μοναδικό τρόπο, τους κώδικες του οποίου δεν ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφήσουμε.

Έγραψαν τη δική τους εφήμερη ιστορία ολοκληρώνοντας δύο γκράφιτι:ένα για τον εσωτερικό χώρο του σχολείου πάνω σε ταμπλό διαστάσεων 2Χ2,3 m , με θέμα:"Paint your brain" και ένα σ'εναν από τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου με την ονομασία του :"1ο Γυμνάσιο Πυλαίας?

Ξεδίπλωσαν πάνω στις λευκές επιφάνειες την αισθητική τους ταυτότητα που κάθε άλλο παρά βανδαλισμό θα την λέγαμε. Αντιθέτως είδαμε έναν πλούτο συνθημάτων και συναισθημάτων.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για την στήριξη που μας παρείχε, αγοράζοντας τα υλικά που απαιτήθηκαν..

οι καθηγήτριες Μαρία Παρασίδου και Εύη Πάτκου

Φωτογραφίες. πατήστε εδώ

Πρόσθετες πληροφορίες