Θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του σχολείου μας "Ζητείται Ψεύτης" (2009-10)

Το 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 με το αφιέρωμα στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας και φιλοδοξώντας να συμβάλει αποτελεσματικά στην πολύπλευρη μόρφωση των μαθητών του ανέβασε στις 23 και 26 Απριλίου 2010 την κωμωδία του Δ. Ψαθά Ζητείται Ψεύτης. Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του σχολείου αλλά και οι καθηγήτριες που ανέλαβαν να υλοποιήσουν το εγχείρημα με την έμπρακτη βοήθεια της Διευθύντριας κ. Πανουργιά Ασπασίας δόθηκαν ολόψυχα στην προσπάθεια και στη δύσκολη φάση της προετοιμασίας εργάστηκαν με υπευθυνότητα και ζήλο, για να δώσουν δύο εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις. Αυτό άλλωστε έδειξαν οι ενθουσιώδεις αντιδράσεις των μαθητών του σχολείου που παρακολούθησαν την πρώτη παράσταση με μεγάλη προσήλωση και αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος της. Αλλά και στη δεύτερη, που δόθηκε για την τοπική κοινωνία της πόλης μας, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, καταχειροκροτήθηκαν και απέσπασαν άριστες κριτικές.

 

Οι μαθητές μας κρίνουν τη θεατρική παράσταση

  • Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι το έργο περιείχε κρυφές αλήθειες, καθώς και ότι τα μηνύματα περνούσαν σε όλους, αρκεί να ήθελε κανείς να τα καταλάβει. Το σκηνικό για σχολική παράσταση ήταν καλό, αν και παρέμενε σταθερό. Οι ηθοποιοί, μαθητές β? και γ? Γυμνασίου είχαν άριστη υποκριτική και οι κωμικές σκηνές ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες

Παναγή Κυριάκος.

 

  • Η παράσταση που ανέβασε η θεατρική ομάδα του σχολείου μου ήταν καταπληκτική. Οι ηθοποιοί κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχάσουμε οτιδήποτε άλλο κρατώντας μας συνεχώς αφοσιωμένους στο έργο. Ωραία ήταν και τα σκηνικά. Ξεχωριστά ήταν τα κοστούμια που μας θύμισαν την εποχή των ελληνικών ταινιών.

Ματζιαρλή Σοφία

 

  • Δεν περίμενα το σχολείο μας να καταφέρει να κάνει μια τόσο ωραία παράσταση. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω και αρκετές πρόβες των παιδιών με τους καθηγητές μας.

Χρυσούλα Λόσι

  • Ήταν μια από τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις που έχω δει στη ζωή μου και σίγουρα θα την ξαναέβλεπα με πολλή χαρά. Οι ηθοποιοί κατάφεραν να ενσαρκώσουν τέλεια τους χαρακτήρες των ηρώων.

Νεοχωρίτου Κατερίνα

  • Εντύπωση μου έκανε ότι παρόλο που σε κάποια στιγμή της παράστασης έπεσε ένα κομμάτι του σκηνικού, τα παιδιά συνέχισαν να παίζουν σα να μη συνέβη τίποτα.

Μουλτζί Πέτρος

  • Αξίζει ένα μεγάλο χειροκρότημα στους ηθοποιούς αλλά και στους καθηγητές που

βοήθησαν.

Μανωλόπουλος Θάνος

  • Τα κοστούμια ήταν υπέροχα, καθώς και τα σκηνικά. Είναι σίγουρα μια παράσταση που θα συνιστούσα σε όποιον θέλει να ξεχαστεί από τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ελευθεριάδου Μελίνα

  • Οι ερμηνείες των παιδιών ήταν καταπληκτικές. Το γέλιο συνόδευε όλη την παράσταση ως το τέλος. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έφεραν εις πέρας ένα τόσο μεγάλο θεατρικό έργο.

Καρακάση Ελισάβετ

 Στιγμιότυπα από την παράσταση

Πρόσθετες πληροφορίες