Διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις σχολικής χρονιάς 2014-15

α. 16-10- 2014: 1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Παράλληλα με τις αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν: Προβολή ταινιών για τις τάξεις Α? και Β? Υπεύθυνες καθηγήτριες Πάτκου Ε. ? Πανακλερίδου Δ.

Καλλιτεχνικές δράσεις (Παρασίδου Μ.), θεατρικά δρώμενα για τη διαφορετικότητα (Ανδρεάδου Π.), μουσική παράσταση (Μουτουσίδης Κ.) και συζήτηση των μαθητών της Γ? τάξης για το θέμα του ρατσισμού.

Δημιουργία αφίσας με θέμα «Είμαστε όλοι ίδιοι ? Είμαστε όλοι διαφορετικοί» από μαθητές της Γ? τάξης. (Σπυροπούλου Σοφία) Εκφραστική ανάγνωση ποιήματος για τους πρόσφυγες. (Καπούση Ελένη).

 

β.21-22-23 Μαρτίου 2015 Με αφορμή την ημέρα (21 Μαρτίου ) αντιρατσιστικής εκπαίδευσης έγιναν προβολές μικρών ταινιών στην Α΄ τάξη και συζήτηση, διάρκειας 1 διδακτικής ώρας για κάθε τμήμα. (Πάτκου Ε.)

 

γ. 17 Οκτωβρίου 2014. Ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης από αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Οργάνωση: Ανδρεάδου Πολυξένη.

 

δ.22-10-2014: Συμμετοχή του σχολείου στις αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Κοινωνικό Σχολείο», όπου διακρίθηκαν οι ομάδες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης.

 

ε. 10-11 Δεκεμβρίου 2014: Δράση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με αφορμή την ημέρα Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκαν προβολή ταινίας και συζήτηση στην Γ? τάξη με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διάρκεια 1 διδακτική ώρα για κάθε τμήμα. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν πολύ θετική. Διοργάνωση: Πάτκου Ευδοξία

 

ε. 8/3/2015: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Προβολή της ταινίας: Τα κορίτσια, τα αγόρια η Μπάρμπι και τα μαθηματικά. Μια ταινία που έχει σχέση με τα στερεότυπα με τα ποία μεγαλώνουν τα αγόρια και τα κορίτσια και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών σε θέματα φύλου και ισότητας. Διάρκεια 1 διδακτική ώρα για κάθε τμήμα. Οργάνωση : Πάτκου Ευδοξία.

Πρόσθετες πληροφορίες