Γιορτή αποφοίτησης της Γ΄τάξης 2016-17

Την Τρίτη 30/5/17 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης της Γ΄τάξης του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας με τ'ιτλο  Alma Libre (Ελεύθερη ψυχή)

Η γιορτή ξεκίνησε με το υπερθέαμα "Περιστέρια στον ουρανό της Πυλαίας". Σαράντα περιστέρια αφέθηκαν να πετάξουν από το χώρο της γιορτής, παραπέμποντας στο θέμα της γιορτής.

Στη συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια από τη χορωδία καλύπτοντας την ενότητα "Η ζωή μας σε τραγούδια". Ένα μέρος της γιορτής αφιερώθηκε στην ποίηση. Στο "Καφενείο των ποιητών" διαβάστηκαν στίχοι από ποιήματα Ελλήνων ποιητών. Επίσης διαβάστηκαν παραθέματα απ΄το συγγραφικό έργο του Ν. Καζαντζάκη, ως μαθήματα ζωής μια και το 2017 ορίστηκε ως έτος Καζαντζάκη. Ως αφιέρωμα στην αξία της αγάπης παρουσιάστηκε ως δρώμενο "Το νησί των συναισθημάτων". Για να τονιστεί το μήνυμα "Όχι στη μόλυνση του περιβάλλοντος" μαθήτριες της Γ΄τάξης παρουσίασαν χορογραφία βασισμένη στο τραγούδι Γκάτσου -Χατζηδάκι "Ο εφιάλτης της Περσεφόνης". Στην τελευταία ενότητα "μουσικοχορευτική πανδαισία" μαθητές της Γ΄τάξης χόρεψαν διάφορους χορούς (βαλς, ταγκο, συρτάκι, ζεμπέκικο, χιπ-χοπ κλπ). 

Τη γενική επιμέλεια είχε η καθηγήτρια Ελένη Καπούση.

Περισσότερα στιγμιότυπα από τη γιορτή  εδώ

 
 

Πρόσθετες πληροφορίες