Συμμετοχή της ομάδας Ρομποτικής του σχολείου μας στον διαγωνισμό FLL

Ολοκληρώθηκε σήμερα 8-3-2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας  Noesis ο μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός FLL Greece 2015 εκπαιδευτικής ρομποτικής. Πάνω από 50 ομάδες από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος, μεταξύ των οποίων και η  ομάδα ρομποτικής του σχολείου μας -ROBOTEENS  που συμμετείχε για δεύτερη χρονιά. 
 
  • World Class ? Μάθηση δίχως Σύνορα και Όρια ήταν  το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού. Κατατέθηκαν πολλές  ιδέες των παιδιών για το πώς θα μπορούσαμε να μαθαίνουμε. Τα ρομποτάκια που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν τα παιδιά για τη φετινή πίστα του FLL, οι  κατασκευές γεμάτες φαντασία και δημιουργικότητα, οι μοναδικές ιδέες και παρουσιάσεις των παιδιών με  χαρούμενη διάθεση δημιούργησαν  ένα κλίμα γιορτής που ήταν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς τους όλο το προηγούμενο διάστημα κι ο μεγάλος τελικός του FLL ήταν  η κατάλληλη ευκαιρία να το γιορτάσουν.

Τα παιδιά της ομάδας έκαναν μεγάλη προσπάθεια, και κατέκτησαν τελικά το δεύτερο βραβείο καλύτερου επαγγελματισμού.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού παρουσίασαν την πρότασή τους για την μάθηση στον 21ο αιώνα και τον αλγόριθμο της ταξινόμησης πεταλούδας χορεύοντας hip-hop.

  • Στιγμιότυπα από τον διαγωνισμό στο Noesis, εδώ
  • Η πρόταση των παιδιών εδώ σε prezi

Πρόσθετες πληροφορίες