Σύγχρονη Λυσιστράτη

και Γιορτή Αποφοίτησης της Γ τάξης 2023-24

Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας παρουσίασε χθες 18/6/24 στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Δημαρχείο του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη, την θεατρική παράσταση « Σύγχρονη Λυσιστράτη» . Πρόκειται για μια διασκευή της γνωστής αντιπολεμικής κωμωδίας ή καλύτερα αναπροσαρμογή της στις συνθήκες της σύγχρονης εποχής, καθώς και στις ανάγκες μια σχολικής παράστασης. Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε το 411 π.Χ. έχει να κάνει με την ερωτική αποχή την οποία κηρύσσουν οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άνδρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Στην αναπροσαρμογή -διασκευή οι γυναίκες δύο γειτονικών χωριών προσπαθούν να σώσουν το δάσος της περιοχής από τη δίψα για κέρδος των ανδρών των δύο χωριών.

 Το σενάριο  είναι βασισμένο στην δημιουργία των  Νατάσας Αβούρη, Ζωής Λεβαντή και Ελένης Νικολάρου (2008).

Η διασκευή -σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια ήταν του κ. Παναγιώτη Δόμβρου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της  Γ΄ τάξης. Μαθητές από όλα τα τμήματα της Γ τάξης αποχαιρέτησαν τους καθηγητές και συμμαθητές τους με έναν μικρό λόγο. Αποχαιρετιστήριο λόγο απηύθυναν η Αντιδήμαρχος  Παιδείας κα Ελένη Γιαννούδη, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κα Λία Πετρίδου καθώς και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Π. Δόμβρος.

Στη συνέχεια ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απένειμε αναμνηστικά μπλουζάκια και το 15μελές μαθητικό Συμβούλιο πρόσφερε κέρασμα στους θεατές.