Εκλογές και Γενική Συνέλευση 2023

Πυλαία, 23 Φεβρουαρίου 2023


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητριών και των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας,
Σας καλούμε στη Γενική Συνέλευση (εκλογοαπολογιστική) του Συλλόγου την Παρασκευή 03 Μαρτίου και ώρα 19:30, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου μας. Ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν και οι (λίγο πρόωρα) εκλογές, κατόπιν σχετικής οδηγίας του Υπ.Παιδείας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου, αν δεν υπάρχει απαρτία των ταμειακώς ενημερωμένων μελών, οι οποίοι θα εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητριών/ών, τότε οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και των υπόλοιπων οργάνων (Εξελεγκτική Επιτροπή, Εκπρόσωποι στην Ένωση Γονέων), θα πραγματοποιηθούν στη 2η Γενική Συνέλευση (1η επαναληπτική), τη Δευτέρα 06 Μαρτίου και ώρα 19:30, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου μας. Αν και πάλι δεν υπάρχει απαρτία, τότε η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στην 3η Γενική Συνέλευση (2η επαναληπτική), τη Δευτέρα 06 Μαρτίου και ώρα 20:00.
Οι παραπάνω τρεις Γενικές Συνελεύσεις ορίζονται με σαφήνεια από το Καταστατικό του Συλλόγου και είναι υποχρεωτικές προκειμένου να προβούμε σε έγκυρη εκλογική διαδικασία, με πιθανότερη αυτών την 3η και τελευταία Γενική Συνέλευση.
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος υποψηφιότητας στις προγραμματισμένες εκλογές μπορείτε να στέλνετε την υποψηφιότητά σας στο protogymnasiopylaias@gmail.com

Θα μπορείτε να βάλετε υποψηφιότητα έως και την ίδια μέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Επιπλέον, η Γενική Συνέλευση θα εξετάσει την πιθανότητα η εκλογική διαδικασία να διαρκέσει και δεύτερη ημέρα, υπό την αυστηρή επίβλεψη της Εφορευτικής Επιτροπής, ασφαλώς, και παραμονή της κάλπης σε φυλασσόμενο και κλειδωμένο χώρο του σχολείου. Η Γενική Συνέλευση και η Εφορευτική Επιτροπή θα κάνει το παν, προκειμένου να μην υπάρχει αμφιβολία για την διαβλητότητα της εκλογικής διαδικασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΣ του Συλλόγου προτείνει η εκλογική διαδικασία να λάβει χώρα και την Τρίτη 07 Μαρτίου και ώρα 6-8μμ.
Παρακαλούμε για την τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας (αντισηπτικό και προαιρετική χρήση μάσκας).
Τέλος, κατά τη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι συνδρομές για το σχολικό έτος 2022-2023, καθώς η ετήσια συνδρομή είναι απαραίτητη για να έχουν τα μέλη δικαίωμα ψήφου – σύμφωνα με το Καταστατικό – και ορίζεται στα 10€ ανά μέλος (με δικαίωμα εγγραφής και των δύο γονέων), σύμφωνα με την απόφαση του τελευταίου και απερχόμενου ΔΣ.

Με εκτίμηση, εκ μέρους του συλλόγου,
Λία Πετρίδου, πρόεδρος ΔΣ (6938992802)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *