Συμμετοχή του σχολείου μας στο DSTMUN

Το σχολείο μας συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο DSTMUN με 13 μελή ομάδα παιδιών από την Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου! Η προσομοίωση αυτή των συνεδριάσεων των Ηνωμένων Εθνών παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να ερευνήσουν την ρίζα αλλά και το παρασκήνιο  πολλών ζητημάτων που απασχολούν την διεθνή κοινότητα σήμερα με βασικό εργαλείο επικοινωνίας τους  την Αγγλική γλώσσα . Προσπαθούν λοιπόν οι μαθητές μέσα από την συζήτηση, την διαπραγμάτευση αλλά και τον αντίλογο να προβούν σε λύσεις των διάφορων ζητημάτων γεγονός που τους οδηγεί σε βαθύτερη κατανόηση και αποδοχή των θεμάτων της διεθνούς σκηνής! 

Το μαθητικό αυτό συνέδριο ήταν τριήμερο και έλαβε χώρα στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στις 10-12 Νοεμβρίου 2023. Ο ενθουσιασμός τον μαθητών ήταν μεγάλος όπως και το άγχος τους βέβαια στην αρχή της πρώτης μέρας. Στην συνέχεια, έλαβαν ενεργό μέρος στις συζητήσεις των Επιτροπών, μίλησαν μπροστά σε κοινό, έβγαλαν τα απαραίτητα Ψηφίσματα και  αποχώρησαν την τρίτη μέρα με άριστες εντυπώσεις! Χαρακτηριστικά μας δήλωσαν :

«Ήταν πραγματικά υπέροχα, η εμπειρία αυτή θα μείνει νομίζω  αξέχαστη σε όλους. Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο ΜUN την άνοιξη!»   (Ιωάννα)

«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία! Η διαδικασία, οι καινούργιες γνωριμίες ήταν όλα υπέροχα! » (Αντιγόνη)

«Ευχαριστούμε που μας προτείνατε να συμμετάσχουμε στο DSTMUN και αποκτήσαμε μοναδικές εμπειρίες!» (Νίκος)

«Ευχαριστούμε που μας συστήσατε αυτό το πρόγραμμα ήταν πραγματικά αξέχαστο και είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εμάς θα συμμετέχουμε και στα επόμενα!» (Φαίδρα)

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *