Προβολή ταινίας

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του 1ου Γυμνασίου Πυλαίας θα πραγματοποιήσει προβολή ταινίας στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα.

Η αγαπημένη αντιπολεμική ταινία «Η ζωή είναι ωραία» με τον Roberto Benigni και τη Nicoletta Braschi

Υπόθεση:

Ο Γκουίντο, Ιταλός Εβραϊκής καταγωγής, είναι ένας χαριτωμένος άνθρωπος με παιδική αθωότητα που αναζητεί την τύχη του και τον έρωτα. Το 1939, λίγο πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ζει μια όμορφη ρομαντική ιστορία με τη Ντόρα, μια όμορφη δασκάλα, την οποία τελικά κατακτά και παντρεύεται. Ζει τη ζωή του με κέφι και χιούμορ αδιαφορώντας για τον αυξανόμενο αντισημιτισμό και φασισμό που τον περιβάλλει. Αποκτούν ένα πανέξυπνο αγοράκι, ο Τζόσουα. Ενώ λοιπόν ζουν μια ήσυχη και χαρούμενη ζωή, συλλαμβάνονται όλοι και οδηγούνται σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Κι εκεί όμως ο Γκουίντο δεν το βάζει κάτω, με την ευφυΐα του και το αστείρευτο χιούμορ του κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να προστατέψει την οικογένειά του.

Το έργο «H ζωή είναι ωραία» κυκλοφόρησε στα τέλη του 1997, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μπενίνι. Μια συγκινητική και πολυβραβευμένη ταινία, η οποία απέσπασε το μεγάλο ειδικό βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ των Kαννών το 1998, αλλά και τρία Όσκαρ: «Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας», «Ανδρικής Ερμηνείας» στον Μπενίνι και «Μουσικής» στον Νικόλα Πιοβάνι. Πρόκειται για μία σπαρακτική ωδή στην ελπίδα για ζωή απέναντι στη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Η ελπίδα και το χαμόγελο ενάντια στη βία και στον θάνατο.

Πηγή έμπνευσης για τον Μπενίνι, αποτέλεσε η ιστορία του πατέρα του, ο οποίος κλείστηκε για δύο χρόνια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, και τον Ιταλό Ρομέο Σαλμόνι. Ο τελευταίος ήταν Εβραίος που, σε ηλικία 24 ετών, φυλακίστηκε από τη φασιστική αστυνομία, ενώ αργότερα, οδηγήθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου παρέμεινε μέχρι την απελευθέρωση του από τους συμμάχους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *