Ημέρα θεάτρου στο σχολείο μας

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι τρεις προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις από τον “Μικρό Βορρά” , στο σχολείο μας, παρόλο που ο καιρός δεν μας έκανε το χατήρι εντελώς. Ευτυχώς δεν έβρεξε τελικά και οι μαθητές/τριες της Α και Β ΄ταξης απόλαυσαν τις παραστάσεις : “Ιλιάδα”, “Οδύσσεια” και οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης παρακολούθησαν την “Ελένη”

Με ελάχιστα σκηνικά μέσα και μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική, νέοι ηθοποιοί, στήνουν μέσα στο  σχολείο παραστάσεις, που απευθύνονται στους μαθητές και «διδάσκουν» από σκηνής τη «σχολική» τους ύλη.

Η «Ιλιάδα» ένα συγκλονιστικό έργο όπου μια αδυσώπητη μοίρα και αθέατα παιχνίδια των θεών κάνουν όλη την προσπάθεια του ανθρώπου να φαίνεται σαν ένα ψεύτικο άθυρμα. Η Ομηρική μάχη βγήκε από τα σχολικά βιβλία με με μια σύγχρονη, μουσική, αφηγηματική οπτική!

Η “Οδύσσεια” του Ομήρου, το δεύτερο μεγάλο ηρωικό έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας που υπήρξε και θα συνεχίσει να αποτελεί το κατ’ εξοχήν συμβολικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια, την περιπλάνηση της ύπαρξης, τη σύνδεση με την έννοια “πατρίδα” και “νόστος”.

Τέλος η   «Ελένη» του Ευριπίδη μεταφέρεται από τα σχολικά βιβλία, παίρνει σάρκα και οστά και μας παίρνει μαζί στην περιπέτειά της, πότε με την ελαφρότητα του κωμικού και πότε με το βάρος του τραγικού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *