16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Για 9η φορά το σχολείο μας συμμετείχε και πάλι στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με τον όμιλο ρομποτικής την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024.

Η εργασία με την οποία συμμετείχε αφορά την κατασκευή ενός μικρού escape room χρησιμοποιώντας 6 micro:bit , 7 κουτιά με κλειδαριές, (4 κλειδαριές με συνδυασμό 4 ψηφίων, 3 κλειδαριές με συνδυασμό 3 ψηφίων), 5 απλές κλειδαριές, ένα tablet  ένα στυλό με φακό blacklight UV.

Περιγραφή: Το παιχνίδι ξεκινά με το 1ο micro:bit που «ξεκλειδώνει» το κουτί όπου βρίσκεται ένα άλλο micro: bit που παίζει το ρόλο του ανιχνευτή των άλλων. Το micro:bit -ανιχνευτής χρησιμοποιώντας την λειτουργία ραδιοεπικοινωνίας του micro:bit,  είναι ένας δέκτης  της εκπομπής ραδιοσημάτων από τα άλλα micro:bit. Τα άλλα τέσσερα micro:bit είναι κρυμμένα σε κουτιά και εκπέμπουν το id τους που είναι o σειριακός αριθμός της συσκευής ξεχωριστός για το καθένα. Όταν τα πλησιάζει το micro:bit -ανιχνευτής (δέκτης) εμφανίζεται σε αυτό  ένα γράμμα -ταυτότητα του κρυμμένου micro:bit. Μέσα στα κουτιά βρίσκονται επίσης οδηγίες-γρίφοι για το άνοιγμα των κλειδαριών των κουτιών. Γρίφοι επίσης υπάρχουν αποθηκευμένοι μέσα στα ίδια τα micro:bit. (Αν ο χώρος είναι μεγάλος, τα κουτιά μπορεί να είναι κάπου κρυμμένα).

Το παιχνίδι είχε μεγάλη αποδοχή από τους συνέδρους. Πάρα πολλά παιδιά έπαιξαν και το βρήκαν πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέρον.

Στιγμιότυπα: