18o Μαθητικό Συνέδριο ARCMUN

Φεβρουάριος 2017

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος (Φεβρουάριος 2020) στο 18o  Μαθητικό Συνέδριο προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ARCMUN)  που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Κολέγιο στους χώρους του σχολείου τους. Το συνέδριο δυστυχώς περιορίστηκε σε μία μόνο από τις τρεις μέρες που συνήθως διεξάγεται λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την έξαρση του Κορονοιού.

ην ομάδα του σχολείου πλαισίωσαν 16 μαθητές και μαθήτριες από την Τρίτη και τη Δευτέρα Γυμνασίου που χωρίστηκαν σε  8 επιτροπές και εκπροσώπησαν την Σουηδία και τον Καναδά. Οι μαθητές μας χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας προχώρησαν σε ρεαλιστικούς διαλόγους, αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων και εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των μαθητών-εκπροσώπων. Έτσι απέκτησαν μια βιωματική εμπειρία των πολιτικών δραστηριοτήτων του ΟΗΕ, ερεύνησαν διεξοδικά και  διαχειρίστηκαν με διπλωματικό τρόπο και ειρηνικά μέσα τα καίρια προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Αυτό που μας έκανε όμως ιδιαίτερα χαρούμενους φέτος ήταν το γεγονός ότι δύο μαθητές μας της Τρίτης τάξης ο Πεταλάς Θανάσης του Γ5 και η Λιμενοπούλου   Μαριαλένα του Γ3 τιμήθηκαν με τα βραβεία του Μελλονιτκού Διπλωμάτη (FutureDiplomat) και ο Σαββίδης Σάββας του Β5 με Προφορική Διάκριση (VerbalMentioning). Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος ήταν η κ.Βασιλικού Φανή.Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στο 18 o  Μαθητικό Συνέδριο προσομοίωσης των εργασιών του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ARCMUN)  που διοργανώθηκε από το Αριστοτέλειο Κολέγιο στους χώρους του σχολείου τους. Το συνέδριο δυστυχώς περιορίστηκε σε μία μόνο από τις τρεις μέρες που συνήθως διεξάγεται λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την έξαρση του Κορονοιού.

Την ομάδα του σχολείου πλαισίωσαν 16 μαθητές και μαθήτριες από την Τρίτη και τη Δευτέρα Γυμνασίου που χωρίστηκαν σε  8 επιτροπές και εκπροσώπησαν την Σουηδία και τον Καναδά. Οι μαθητές μας χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας προχώρησαν σε ρεαλιστικούς διαλόγους, αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων και εποικοδομητικές συζητήσεις μεταξύ των μαθητών-εκπροσώπων. Έτσι απέκτησαν μια βιωματική εμπειρία των πολιτικών δραστηριοτήτων του ΟΗΕ, ερεύνησαν διεξοδικά και  διαχειρίστηκαν με διπλωματικό τρόπο και ειρηνικά μέσα τα καίρια προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Αυτό που μας έκανε όμως ιδιαίτερα χαρούμενους φέτος ήταν το γεγονός ότι δύο μαθητές μας της Τρίτης τάξης ο Πεταλάς Θανάσης του Γ5 και η Λιμενοπούλου   Μαριαλένα του Γ3 τιμήθηκαν με τα βραβεία του Μελλοντικού Διπλωμάτη (FutureDiplomat) και ο Σαββίδης Σάββας του Β5 με Προφορική Διάκριση (VerbalMentioning).

Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος ήταν η κ.Βασιλικού Φανή.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *