Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”

 Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου “Αριστοτέλης” 2024 για τους/τις μαθητές/τριες των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων  θα πραγματοποιηθεί ενδοσχολικά σε όλη τη χώρα και τα ελληνικά

σχολεία του εξωτερικού, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 (12:00-14:00).

Οι Διαγωνισμοί αυτοί γίνονται, για μια ακόμη χρονιά, για την ενίσχυση της γνώσης και της κατανόησης της Φυσικής από τους/τις μαθητές/τριες σε όλη τη χώρα, με απόλυτο σεβασμό στην επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία, στην αντικειμενικότητα, στην αξιοπιστία, στη συνέπεια και στον εθελοντισμό, χωρίς αναφορές ή εκδηλώσεις με οικονομικές ή εμπορικές παραμέτρους.

  • Ο διαγωνισμός θα έχει διάρκεια δυο (02) ώρες (12:00-14:00) και θα διενεργηθεί ενδοσχολικά στα Γυμνάσια που θα δηλώσουν συμμετοχή.
  • Η εξεταστέα ύλη για την κάθε τάξη του Γυμνασίου θα είναι η διδακτέα ύλη της κάθε τάξης, η οποία – κατά προσέγγιση – προβλέπεται με βάση τα Προγράμματα Σπουδών ή τροποποιήσεις τους έως την εβδομάδα του Διαγωνισμού.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες θα λάβουν Επαίνους Συμμετοχής και οι διακριθέντες/εισες μαθητές/τριες θα λάβουν Αριστεία, Βραβεία και Εύφημες Μνείες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους,

το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024.

Ενδεικτικά θέματα προηγούμενων ετών για κάθε τάξη Γυμνασίου, αντιπροσωπευτικά της φιλοσοφίας των θεμάτων των Διαγωνισμών και των Ολυμπιάδων είναι αναρτημένα με τις λύσεις τους στον διαδικτυακό τόπο www.eefee.gr (σε διασύνδεση με τον http://micro-kosmos.uoa.gr ). Η μελέτη τους μπορεί να αποτελέσει μια προπαρασκευαστική φάση των Διαγωνισμών, ώστε να δοθεί έναυσμα ενδιαφέροντος και τρόπος μελέτης και προετοιμασίας στους/στις μαθητές/τριες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *