Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Πυλαίας

Στις 21/2/24 οι μαθητές και μαθήτριες του Α1 επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Πυλαίας, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης “Ζωντανή Βιβλιοθήκη” που σκοπό έχει να γνωρίσει και να καταγράψει ιστορίες, μυθιστορίες, έθιμα, της Πυλαίας που δεν είναι κατεγραμμένα.

Στο Μουσείο μας περίμεναν οι κυρίες Χριστίνα Μιχαηλίδου και η Βιργινία Ζλατάνου που μας ξενάγησαν στο χώρο, μας μίλησαν για τα αντικείμενα της συλλογής, τις χρήσεις τους και τις ιστορίες τους , για την ιστορία της Πυλαίας και του Μουσείου. Τέλος η κα Ζλατάνου έδειξε στα παιδιά παραδοσιακά παιχνίδια που έπαιζαν παλιά τα παιδιά της Πυλαίας.

Το Μουσείο με την πλούσια συλλογή του αποτυπώνει την αγάπη των ανθρώπων που ασχολούνται για τον τόπο τους και την επιθυμία για τη διατήρηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του.

Στις 1 Μαρτίου οι κυρίες Μιχαηλίδου και Ζλατάνου μας έκαναν έκπληξη καθώς επισκέφθηκαν το σχολείο και χάρισαν σε όλα τα παιδιά του Α1 όμορφα μαρτάκια -δημιουργίες της κυρίας Ευμορφίας Ψωμά στελέχους του Μουσείου και μοίρασαν φυλλάδιο όπου αναφέρεται σύντομα τόσο η ιστορία της Πυλαίας, όσο και το ιστορικό της ίδρυσης του Μουσείου.

Τις ευχαριστούμε και από εδώ πολύ!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *